Doutníkový slang / slovník

Svět doutníků je plný tradic, rituálů a také unikátního jazyka, kterým se doutníkoví nadšenci dorozumívají. Doutníkový slang obsahuje řadu výrazů, které označují různé aspekty doutníkové kultury, značky doutníků, jejich tvary, velikosti a mnoho dalšího. Připojte se k nám na objevování tajemného doutníkového jazyka a naučte se některé z nejčastěji používaných výrazů.

➡️ Aficionado - Odborník, zkušený kuřák doutníků.
➡️ Vitola - Vitola se odkazuje na velikost a tvar doutníku. Tip: La Galera Maduro - Vitola No.1
➡️ Hlava  - Vrchní strana doutníku (neotevřená část), která se ořezává.
➡️ No Cap - Když se ořízne pouze malá hlavička doutníku.
➡️ Pata -  Spodní strana doutníku (otevřená část), která se zapaluje.
➡️ Wrapper - Krycí list doutníku (vnější obal doutníku).
➡️ Binder - Vázací list doutníku (drží doutník pohromadě).
➡️ Filler - Toto slovo se používá pro výplň doutníku, která se skládá z tabákových listů.
➡️ Long Filler - Doutník s celými tabákovými listy jako výplní, což poskytuje rovnoměrné a kvalitní hoření. Tip: Joya de Nicaragua Cabinetta Churchill
➡️ Short Filler - Doutník s menšími kousky tabáku jako výplní, často používaný pro levnější doutníky, které nemusí mít tak vyváženou chuť.
➡️ Puro - Doutník vyrobený z tabáku pocházejícího pouze z jedné země, bez příměsí tabáku z jiných regionů. Tip: Raw Dog by Oscar Valladares
➡️ Plume - Přirozený projev olejů na tabákových listech, což naznačuje kvalitu a zralost doutníku. Neplést s plísní!

Je těžké přesně vyjádřit veškerý doutníkový slang, protože se neustále vyvíjí a může být různý v různých částech světa. Vyzkoušejte tyto výrazy a mějte oči a uši otevřené pro další tajemné doutníkové výrazy, které se vám na cestě světem doutníků mohou ukázat.