Výběr doutníků na začátek

Začátek cesty do světa doutníků může být vzrušující, ale také může být zavádějící, když čelíte široké škále různých značek, typů a velikostí doutníků. Než se vydáte do království tabáku, je důležité si promyslet, jaké doutníky jsou pro začátečníka nejlepší volbou. Připojte se k nám na cestě objevování světa doutníků a naučte se, jak si vybrat ty pravé doutníky pro váš začátek.

Začněte s mírnými doutníky:

Pro začátečníky je nejlepší začít s mírnými doutníky, které mají jemné a vyvážené chutě. Tyto doutníky s menším aromatem a silou poznáte v našem obchodě díky jednoduchému a přehlednému hodnocení každého doutníku podle stupnice od 1 do 5 (1 - nejnižší síla a aroma; 5 - nejvyšší síla a aroma).

Velikost a průměr:

Délka a průměr doutníků mají vliv na délku kouření a intenzitu chutí. Začněte s doutníky menšími a s průměrem kolem 40 až 50 jednotek prstýnku. Menší doutníky se snadněji kouří a jsou vhodné pro kratší kouřící zážitky.

Robusto nebo Corona:

Doutníky typu Robusto nebo Corona jsou skvělou volbou pro začátečníky. Tyto doutníky mají mírnou chuť, střední délku (přibližně 12,5 až 14 cm) a průměr kolem 40 až 50 jednotek prstýnků.

Connecticut krycí list:

Doutníky s krycím listem zvaným Connecticut jsou často doporučovány začátečníkům. Tento krycí list pochází z Connecticutu a je známý svou jemnou chuťovou profilací a mírným aromatem. Dopřejte si doutník s Connecticut krycím listem, pokud hledáte mírnější a vyváženější zážitek.

Zkuste vzorky / samplery:

Než se rozhodnete koupit celou krabici doutníků, zkuste si koupit různé vzorky (samplery) nebo dárkové balení, abyste ochutnali různé značky a typy. Tímto způsobem zjistíte, co vám nejlépe vyhovuje, a budete mít možnost objevovat různé chutě a aroma.

Poraďte se s odborníkem:

Pokud si nejste jisti, které doutníky si vybrat, poraďte se s odborníkem, poraďte se s námi. Na trhu fungujeme již více než 25 let. Rádi se s Vámi o naše zkušenosti podělíme a pomůžeme Vám s výběrem a společně najdeme ten vhodný doutník přímo pro Vás.