Jak znovu obnovit Vaši Bovedu

Pro každého vášnivého kuřáka doutníků je správná údržba a péče o humidor klíčová pro uchování doutníků v optimálních podmínkách. Boveda, známá také jako vlhkostní balíček, je jedním z nejoblíbenějších způsobů udržení stálé vlhkosti ve vašem humidoru. Pokud si všimnete, že vaše Boveda už není schopná udržet dostatečnou vlhkost, je čas na její obnovu. Následujte náš jednoduchý návod, jak znovu obnovit Bovedu a prodloužit její životnost.

1️⃣ Připravte Bovedu: Vezměte svou Bovedu z humidoru a zkontrolujte její stav. Pokud je tvrdá a suchá, je čas ji znovu obnovit.

2️⃣ Připravte nádobu s vodou: Naplňte malou nádobu nebo misku destilovanou vodou. Destilovaná voda je nejlepší volbou, protože neobsahuje žádné nečistoty, které by mohly ovlivnit vlhkost Bovedy.

3️⃣ Ponořte Bovedu do vody: Položte Bovedu do nádoby s destilovanou vodou tak, aby byla celá ponořená. Nechte ji tam asi 5 až 10 minut, aby se nasákla vodou.

4️⃣ Správně osušte: Po ponoření Bovedy v destilované vodě ji vyjměte a lehce ji osušte ubrouskem nebo papírovým ručníkem. Dbejte na to, aby nebyla úplně suchá, ale zároveň aby nebyla příliš vlhká. Ideálně by měla mít pouze malé kapky vody.

5️⃣ Uzavřete Bovedu: Po osušení vytvořte z Bovedy plátek a vraťte ji zpět do humidoru. Ujistěte se, že je humidor uzavřený a těsně přiléhá.

6️⃣ Zkontrolujte vlhkost: Po několika hodinách zkontrolujte vlhkost ve vašem humidoru. Měla by se vrátit na optimální hodnotu, která je obvykle kolem 65-75% relativní vlhkosti. Pokud vlhkost stále není dostatečná, můžete postup opakovat nebo vyměnit Bovedu za novou. Tip: k měření vlhkosti nejlépe poslouží vlhkoměr do humidoru.

Důležité rady:

➡️ Pokud se vaše Boveda začne rozpadávat nebo již není schopná udržet vlhkost, je čas na její výměnu za novou.

➡️ Pamatujte, že výkon Bovedy se časem snižuje, a proto je doporučeno ji obnovit nebo vyměnit každých 6 až 12 měsíců.

Správná péče o Bovedu je klíčová pro udržení správných podmínek ve vašem humidoru a prodloužení životnosti vašich doutníků. Sledujte naše jednoduché kroky a užívejte si stálou a optimální vlhkost ve vašem humidoru, což vám zajistí dokonalý zážitek každým doutníkem. Pokud potřebujete poradit s výběrem, navštivte naši pobočku v Praze Letňany.