Hrabě mezi doutníky - Montecristo

Značka Montecristo je jednou z nejuznávanějších značek doutníků na světě. Její historie sahá až do 30. let 20. století, kdy byla založena na Kubě. Dnes se Montecristo doutníky vyrábějí po celém světě a staly se symbolem luxusu a kvality.

Historie značky Montecristo začíná v roce 1935, kdy Alonso Menendez, španělský obchodník s doutníky, spolupracoval s kubánským výrobcem doutníků s názvem García Menendez y Cía. Společně založili značku Montecristo a začali vyrábět doutníky na Kubě.

Během 2. světové války byla výroba doutníků omezena, ale po válce se Montecristo dostala na trh a stala se jednou z nejoblíbenějších značek v USA. Nicméně po kubánské revoluci byla Montecristo znárodněna a výroba byla přesunuta do státního podniku. Od té doby se značka stala ještě více populární a prestižní.

V roce 1969 byla značka Montecristo uvedena na trh v Evropě a stala se okamžitě úspěšnou. V roce 1971 se Montecristo stala nejprodávanější kubánskou značkou na světě.

V roce 1991 se Montecristo spojila s jinou kubánskou značkou, Romeo y Julieta, aby vytvořily společnost Habanos SA, která dnes vlastní většinu značek kubánských doutníků.

Montecristo doutníky jsou vyráběny v různých velikostech a s různými směsi tabáku, ale všechny se vyznačují kvalitou a luxusním vzhledem. Montecristo je stále jednou z nejoblíbenějších značek doutníků na světě a dokazuje, že i po mnoha desetiletích může zůstat značka aktuální a žádaná.