Nejlepší rumy světa - žebříček rumů

 

Rum, tato sladká, aromatická a historicky bohatá tekutina, má zvláštní místo v srdcích mnoha milovníků alkoholu. Jeho jedinečná chuť a exotický původ přináší do světa destilovaných nápojů něco nezaměnitelného. Pokud jste nadšenci do rumu nebo jste jen zvědaví na to, co tento nápoj nabízí, pak je tento článek pro vás. Zde vám přinášíme žebříček TOP 5 nejlepších rumů podle našich zákazníků:

5️⃣ Pampero Aniversario

Parádní směs nejlepších rumů ze zásob venezuelské palírny Pampero vznikla k oslavě jejího 25. výročí. Trojnásobná destilace a čtyři roky kvalitního odpočinku v dubových sudech po whisky a sherry se postaraly o delikátní aroma vanilky, rozinek, sherry, skořice, sušeného ovoce, čokolády, tabáku a kůže s lehkým dotykem třtinového cukru a sirupu. Vskutku dezertní záležitost pro výjimečné příležitosti. Oslavte milník venezuelského rumu.

4️⃣ Eminente Reserva 7 YO

Eminente Reserva je rafinovaný kubánský rum s neuvěřitelnou hloubkou a komplexitou. Reserva v sobě ukrývá vlastnosti tradičního kubánského jemného rumu s komplexností chuti minulosti. Zraje minimálně 7 let v sudech z francouzského dubu po whisky.

3️⃣ Gold of Mauritius 5 YO Solera

Gold of Mauritius Solera 5 je blend rumů od několika výrobců, který dále zrál v sudech po jihoafrickém portském víně, nových sudech z amerického dubu a sudech po bourbonu. Má vyzrálý dřevitý charakter s tóny ořechů, čokolády a sladu.

2️⃣ Zacapa Centenario 23 Solera

Dvacet tři let. To je skoro třetina průměrného lidského života. Přesně tak dlouho zrají v guatemalských horách, v sudech po bourbonu a sherry, rumy určené pro skvělý blend Ron Zacapa Centenario 23y. Výsledkem všeho toho snažení a péče je meruňková, kokosová, vanilková a citrusová vůně, čokoládová a kořeněná chuť a dlouhý, zároveň však jemný ocas.

1️⃣ Plantation XO 20th Anniversary

Plantation 20th Anniversary je bez přehánění opravdový rumový klenot. V současnosti vážně neexistuje moc lahví, které by se těšily větší oblibě. A není se čemu divit. Mísí se v něm nejkvalitnější rumy z Barbadosu. Nejprve zrály 8-15 let v tropickém klimatu, poté 2-10 let v evropských podmínkách. 

 

Tyto a další rumy ze Světa doutníků stojí za to vyzkoušet. S námi určitě vedle nešlápnete. Cheers!