Romantická Romeo y Julieta

Romeo y Julieta je jedna z nejznámějších značek doutníků na světě a její historie sahá až do 19. století. Značka byla založena v roce 1875 v Havaně, v době, kdy se Kuba stávala jedním z největších producentů tabáku na světě.

Zakladatelem značky byli Inocencio Alvarez a Manin Garcia, kteří pojmenovali svoji novou značku po slavné tragédii Williama Shakespeara, Romeo a Julie. Značka se brzy stala velmi populární nejen na Kubě, ale také v zahraničí, zejména v USA a ve Velké Británii.

V roce 1903 se značka stala oficiálním dodavatelem doutníků pro britskou královskou rodinu, což významně přispělo k jejímu rychlému rozvoji. V této době se také začala vyrábět řada limitovaných edicí doutníků, které se staly velmi populární mezi sběrateli.

Po revoluci v roce 1959 se výroba Romea y Juliety přestěhovala do nově založeného státního podniku Cubatabaco, který měl na starosti výrobu a distribuci kubánských doutníků. Nicméně, i přes změny v politickém režimu si značka zachovala svou popularitu a stala se jednou z nejprodávanějších značek doutníků na světě.

Dnes jsou doutníky Romeo y Julieta synonymem pro kvalitní kubánské doutníky, které se vyznačují bohatou chutí, jemným aroma a dokonalým zpracováním. Mezi nejpopulárnější druhy patří Romeo y Julieta Mini, Romeo y Julieta No 1Romeo y Julieta No 2.

Značka Romeo y Julieta se stala symbolem tradičního umění výroby doutníků a dodnes je oblíbená nejen mezi konzumenty doutníků, ale také mezi sběrateli po celém světě. Její historie a kvalita tabáku, který se používá k výrobě doutníků, jsou neoddiskutovatelné a zaručují, že značka bude patřit mezi nejvýznamnější značky doutníků na světě ještě dlouho do budoucna.