Historie legendární značky Partagas

Partagás je jednou z nejstarších a nejznámějších značek doutníků na světě. Jeho historie sahá až do roku 1845, kdy byla založena v hlavním městě Kuby, v Havaně. Od té doby se značka stala synonymem pro kvalitní doutníky, které se vyznačují silným aroma a bohatou chutí.

Zakladatelem značky byl Don Jaime Partagás, španělský imigrant, který se usadil v Havaně a založil vlastní továrnu na doutníky. Díky svému talentu a pečlivé práci se mu podařilo vytvořit jedinečnou směs tabáku, která se stala základem pro Partagás doutníky.

Doutníky Partagás se staly velmi rychle velmi populárními nejen na Kubě, ale také v zahraničí. V roce 1865 byla značka oceněna na Pařížské výstavě a brzy se stala velmi oblíbenou mezi evropskými aristokraty.

Po revoluci v roce 1959 se značka Partagás, stejně jako ostatní kubánské doutníky, stala národním majetkem a byla začleněna do státního podniku Cubatabaco. Nicméně, značka si zachovala svou kvalitu a stala se jednou z nejuznávanějších a nejcennějších značek doutníků na světě.

Dnes je Partagás jednou z mála značek doutníků, které se vyrábějí stále v Havaně. V současné době je v nabídce několik druhů Partagás doutníků, které se liší svou sílou, chutí a délkou. Mezi nejpopulárnější patří Partagás Serie D No. 4 a Partagas Aristocrats.

Partagás se stala nejen symbolem kvality a tradičního umění výroby doutníků, ale také historickou ikonou, která dodnes fascinuje mnoho lidí po celém světě.