Jak správně kouřit doutníky

Bez názvu-1_1

Chcete-li začít kouřit, prvním krokem je odříznutí zapečetěného konce doutníku. Nikoliv zuby, ani řezat nožem, nebo jiným ostrým předmětem – všechny metody jsou ideální pro zničení doutníku. Nebude se dobře potahovat a ani hořet, zanechá kousky tabáku v puse a obal doutníku se může dokonce začít rozbalovat. Aby se kuřák zbavil konce doutníku, aniž by to poškodilo doutník, bude potřebovat speciální zařízení – ořezávač na doutníky.

Jak a čím zapálit doutník?

První a nejdůležitější pravidlo: v žádném případě byste si neměli zapalovat doutník z benzínového zapalovače! Tabák je velmi citlivý na pachy a okamžitě absorbuje "aroma" benzínu. Je nežádoucí používat kartonové zápalky, papír nebo svíčky, protože kouř z nich má také výraznou štiplavou vůni.

banner 1

Vdechovat kouř nebo ne?

Doutník není cigareta, nelze jej vdechovat! Nejde jen o to, že silný kouř může spálit hrdlo a plíce, ale je nutné si uvědomit, že hlavní věcí v doutníku není nikotin. Dýchejte kouř tak, aby jen naplnil vaše ústa a užijte si jeho chuť! Užijte si vůni, která postupně obklopí prostor kolem vás.

S čím ideálně kombinovat

Kombinace doutníku s koňakem je považována za klasiku. Armagnac a brandy však nejsou pro doutník o nic horší. Rum, pocházející z karibských ostrovů, jako je například Diplomatico, nebo Kraken Black, je další skvělý nápoj, perfektní jako doplněk k doutníkům. Mnoho zajímavých řešení lze najít experimentováním s doutníky a whisky. Na rozdíl od mylné představy lze doutníky kombinovat i se šampaňským, s martini a s obohacenými víny. Avšak pro ty, kteří vůbec nepijí, bude fungovat i dobrý šálek kávy.

Vyberte si z široké nabídky kubánských doutníků. Velmi oblíbené doutníky jsou také z Hondurasu, nebo Nikaragui. Jednou z velmi oblíbených značek doutníků je také Flor de copan. Bohatou nabídku skvělých doutníků naleznete také na našem spřáteleném e-shopu Dobrutka.eu.

jak skladovat doutniky banner