Jak se drží doutníky

banner 1 drzet doutnik

Neexistují žádné speciální tipy ani pravidla, jak držet doutník, které by byly považovány za správné. Je nicméně možné jasně rozlišovat mezi mužským stylem držení doutníku a ženským.

Muži obvykle drží doutník mezi dvěma prsty ruky a doutník podepírají palcem pod ním. Ženy raději drží doutník elegantněji a doutník přitlačují dvěma prsty nahoře a palec dole. Ale přirozeně to není žádný  zákon. Doutník je v konečném důsledku potěšením a každý může doutník držet tak, jak je mu to pohodlné..

banner 2 drzet doutnik

Mezi šluky by měl být doutník držen popelem nahoru. Hoří tedy rovnoměrněji, popel vydrží déle a kouř je chladnější. Jak víte, doutník hoří kvůli přístupu kyslíku a horký vzduch stoupá. Pokud držíte doutník popelem dolů, horký kouř bude mít sklon k čepici a kouření bude žhavější a drsnější.

Pokud jde o pravidla pro kouření doutníků, je třeba si uvědomit, že doutníky se kouří dlouho. Je tedy důležité vyhradit si na tento zážitek čas, uvolnit se, sednout si do pohodlného křesla a užívat si požitek, který Vám doutník nabízí. Hlavní věcí při kouření doutníků je cítit, rozpoznávat vůně a chutě, které má každý doutník jiné.

Přejeme příjemný prožitek s Vaším oblíbeným doutníkem.

- Svět Doutníků

jak navlhčit staré doutníky