Které doutníky jsou nejkvalitnější

jak správně vybrat doutník 1200x300

NEJLEPŠÍ SVĚTOVÉ ZNAČKY: KUBA

Kouření doutníků se v mnoha ohledech liší od kouření cigaret a je jako jakýsi rituál. Je známo, že Winston Churchill byl velkým fanouškem doutníků a kouřil nejméně 15 doutníků denně. Kubánské doutníky jsou známé po celém světě: jsou milovány pro svou bohatou chuť a výraznou vůní pravého tabáku bez jakýchkoli nečistot.

Doutníky, které jsou považovány za nejkvalitnější na světě, jsou vyrobeny výhradně z přírodního tabáku. Jedná se o značky Montecristo, Partagas, Cohiba, Romeo Y Julieta. Jejich hlavním rozdílem je náplň vyrobená ze 100% kubánského tabáku.

V rámci doutníků standartní velikosti, pochází tedy ty nejkvalitnější doutníky na světě z Kuby: mezi nejznámnější patří značky Cohiba (převážně Cohiba Behike) Romeo y Julieta a Wide Churchill). Další kubánské značky, jako Partagas, Montecristo jsou světoznámé a oceňovány ve většině kulturách světa.

Miniaturní verze doutníků, jako jsou Montecristo Mini, Romeo y Julieta Mini a Purito jsou vyráběny v Evropě na základě kubánské licence.

 banner 1 drzet doutnik

DÁLE: NEJLEPŠÍ SVĚTOVÉ ZNAČKY: NIKARAGUA, HONDURAS A DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA

Nejlepší doutníky ale nejsou jen z Kuby. I země, jako jsou Nikaragua, Honduras, nebo Dominikánská republika, se zapisují do seznamu těch nejlepších světových doutníků. 

Z Nikaraguy to jsou nejčastěji Joya de Nicaragua - Chuť je dobře vyvážená. Kouř je teplý, vydatný a příjemný. Síla doutníku je považována za střední.

Honduras uvádí jako svoje nejkvalitnější produkty doutníky Rocky Patel, u kterých je chuť velmi složitá, dokonce „barevná“, ale zároveň překvapivě harmonická. Honduraské doutníky Rocky Patel se dobře hodí k alkoholickým nápojům, jako je chuť skotské whisky nebo bourbonu, a sám tvůrce těchto doutníku dokonce preferuje suché červené víno

Dominikánská republika se zas slaví doutníky Arturo Fuente - jsou známé svýni hladkými, přirozeně sladkými tabákovými směsmi. Tyto doutníky jsou ve své kategorii nepřekonatelné a jsou určeny pro ty, kteří oceňují kvalitu, konzistenci a chuť. Arturo Fuente jsou vyrobeny výhradně ručně, což zaručuje unikátní a neopakovatelný doutník. I za současných tržních podmínek představují doutníky Arturo Fuente miliony doutníků prodaných po celém světě.

Dnes lze doutníky volně zakoupit, i když dříve je mohli získat jen velmi bohatí nebo slavní lidé. Během své staleté historie si doutníky získaly "armádu" fanoušků po celém světě. A dnes si mnoho lidí - od běžných pracovníků až po prezidenty - rád užívá chuť a vůni pravého kvalitního doutníku.

Veškeré zmíněné typy doutníků můžete zakoupit také na našem partnerském e-shopu Dobrutka.eu