Jak se pozná padělaný doutník?

jak poznat padelany doutnik

Kubánské doutníky jsou považovány za nejlepší na světě. Tajemství pěstování tabáku pro tyto výrobky a jejich výroba jsou přísně střeženy - například na kubánských tabákových plantážích je zakázáno fotografování. Skutečným posvátným činem je proces sušení tabákových listů na speciálních sloupech ve speciálních místnostech, který trvá několik let a teprve poté se tabák dostane do továrny na výrobu dutníků.

Pravé kubánské doutníky jsou skutečně kusovým zbožím, a proto nejsou levné. A tam, kde se používá drahé a vysoce kvalitní zboží, se bohužel nevyhnutelně objevují padělky. Nicméně, musíte okamžitě věnovat pozornost ceně. Pravé kubánské doutníky nemohou být levné při žádném prodeji. Bohužel, jelikož se i některé padělkové firmy snaží zvýšit cenu, měli byste znát další poznávací znaky falešných doutníků, podle nichž je můžete rozlišit od pravých, abyste se nenechali oklamat kupujícím.

Jak se tedy skutečný kubánský doutník liší od nelegálního padělku? V otázce mezi formou nebo obsahem mají profesionálové jasno: při určování pravosti vitoly je třeba věnovat zvláštní pozornost především „formě“, tj. Krabici, ve které jsou zabaleny. A první signál nedají oči, ale ruce - konkrétněji naše ruce při ohmatu doutníku. Bez ohledu na to, jak paradoxně to může znít, někdy je možné identifikovat falešný v absolutní temnotě.

jak poznat padelany doutnik2_1

Zde jsou další rozpoznávací znaky, kterým musíte věnovat pozornost:

  • skutečný kubánský výrobek se nikdy nedává do skleněných trubic nebo krabic (jedinou výjimkou je značka Guantanamera, ale tyto doutníky jsou nabízeny také v plastových tubách, nikoli ve skle)

  • měli byste věnovat pozornost kvalitě krabice, - překližka s hrubým zpracováním a vybledlými nápisy - záruka padělku

  • pokud jsou uvnitř krabičky otřepy nebo špatně řezané hrany papíru, jedná se také o výstražný signál

  • všechny doutníky v krabici musí mít stejný tvar

  • obal na doutník by měl být rovnoměrný a hladký

  • špička skutečného doutníku je na každém kusu řezána přesně stejným způsobem

 

Padělané doutníky jsou zpravidla těžší než kvalitní skutečné - tabák v nich není zcela vysušen nebo částečně nahrazen banánovou slupkou.

V případě, jestli si chcete být pravostí a kvalitou vámi zakoupených doutníků, doporučujeme vám si prohlédnout kolekci Kubáských, Honduraských, Dominikánských doutníků na SvětDoutníků.com;)