Jaké slavné osobnosti kouřily doutník?

1200x300 slusne obleceny

Doutník je symbolem stylu, úspěchu, skutečného aristokratického vkusu. Okolí v podobě koženého nábytku, elitního koňaku ve sklenici, psacího stolu ze vzácných dřev se nedobrovolně rýsuje při této aristokratické aktivitě. Není divu, že nejznámějšími kuřáky doutníků byli charismatičtí, bystří intelektuální lidé a často velmi bohatí jednotlivci.

Osoby, které podlehli kouzlu doutníku ve světě politiky

Winston Churchill

Tento slavný talentovaný politik, spisovatel a novinář se proslavil nejen vynikajícími činy na vojenské a politické scéně Velké Británie, svými knihami, ale také svou závislostí na kouření doutníků. V kouření mohl dát šanci každému známému kuřáckému politikovi. Churchill se poprvé seznámil s tabákem na Kubě. Později během dne kouřil až 10 doutníků, což znamená, že kouřil téměř nepřetržitě. Churchill častěji nekouřil, ale „žvýkal“ doutníky. Upřednostňoval výrobky velkého kalibru značek Romeo y Julieta a La Aroma de Cuba. Následně pojmenovali majitelé známé společnosti Romeo y Julieta doutníky formátu 178/47 podle britského předsedy vlády - Churchilla.

Fidel Castro

Fidel Castro je muž, který se na Kubě doslova zapsal do historie. Jako jeden z nejznámějších znalců doutníků a moudrý vůdce udělal hodně pro rozvoj doutníkového řemesla na ostrově. První doutník dostal od svého otce a kouřil ho ve věku 15 let. Od té doby se kouření dobrého tabáku stalo nedílnou součástí samotného Fidela. Hodně kouřil a jen kubánské tabákové výrobky. Nepřátelé, kteří věděli o závislosti velitele, dokonce použili tabákové výrobky ve snaze zničit Castra. Fidel kouřil 44 let! To mu však nezabránilo dožít se vysokého věku a přežít mnoho politických vůdců své doby.

Che Guevara

Comandante je často zobrazován s doutníkem v ústech nebo mezi prsty. Existují dokonce záznamy o tom, jaké doutníky Che Guevara kouřil. Říkají, že Ernesto nebyl věrný žádné značce, ačkoli dával přednost kubánským odrůdám tabáku. Například jednou z oblíbených značek doutníků jsou Montecristo, H. Upmann a Partagas.

1200x300 churchill

Celebrity, které podlehli kouzlu doutníku 

Jack Nicholson

Jeden z největších filmových umělců všech dob, Jack Nicholson, ocenil doutníky v poměrně pozdním věku. Vášnivý fanoušek golfu vykouřil půl balení cigaret jen v jednom kole a výsledkem bylo, že nadměrná nervozita narušila sportovní úspěch. Poté se Nicholson rozhodl přejít na doutníky, pomohli se dát dohromady a dosáhnout dobrého výsledku. A poprvé umělec ochutnal chuť vysoce kvalitního tabáku během natáčení filmu „Poslední detaily“ na počátku 70. let, podle scénáře měl jeho hrdina kouřit doutníky. V současné době je držitel Oscarů a dalších významných filmových trofejí fanouškem kubánských Havanů, včetně jeho oblíbených značek - Montecristo, Romeo y Julieta, Cohiba

John Travolta

Hrdina filmu „Pulp Fiction“ a jedna z nejjasnějších hvězd Hollywoodu John Travolta se pravidelně objevuje ve filmech s doutníkem v zubech. Ve skutečném životě je také velkým fanouškem velkého kouře. Když jeho otec kouřil doutníky, vůně tabáku byla neustále přítomná v obývacím pokoji, což vytvářelo nepopsatelnou domácí atmosféru, a John Travolta pokračoval v rodinných tradicích. Kouření pro něj je jednou z mála slabin, které si herec dovoluje, jakýsi rituál a potěšení. Oblíbené značky jsou Dominican Davidoff a Cuban Montecristo.

1200x300 arnold

Arnold Schwarzenegger

Bývalý guvernér Kalifornie, populární herec a kulturista "Iron Arnie" je známý svou láskou ke kubánským doutníkem. Na webu můžete vidět brutální fotografii stárnoucího Arnolda s doutníkem v ústech. Jaké doutníky kouří Arnold Schwarzenegger? Mimo jiné herec preferuje oblíbenou kubánskou značku Cohiba.

Leonardo DiCaprio

Slavný herec se přiznal ke kouření doutníků. V tisku se o něm každou chvíli objevovaly články, které vyprávěly o Leově lásce kouřit doutník přes šachovou partii nebo sám se sklenkou koňaku. Oblíbenou značkou známého herce jsou kubánské doutníky značky cohiba, nebo doutníky z Hondurasu značky Flor de copan.

Sylvester Stallone

Sly se přidal k řadám fanoušků kubánských doutníků spolu se Schwarzeneggerem a Churchillem. Jaké doutníky kouří Sylvester Stallone? Podle některých zdrojů dává herec přednost stejné značce jako železná Arnie - populární Cohiba, která odpovídá brutálnímu a odvážnému obrazu herce v kině.

Zmíněné produkty v tomto článku můžete nalézt níže: