Jak často kouřit doutníky

1200x300 jak často kouřit doutníky 2

VŠEHO S MÍROU

Předpokládá se, že kouření doutníků je bezpečnější, protože se doutníky netahají dlouze. Doutníkový kouř ve skutečnosti nevstupuje do plic, a proto je nepravděpodobné, že by vedl k rakovině plic (na rozdíl od cigaret, které se kouří plným dechem). Doutníkový kouř je stále nebezpečný - pro krk a ústa, protože doutníky obsahují hodně dehtu. A časté kouření doutníků může vést k rakovině krku nebo rtů.

DOUTNÍKY VS. CIGARETY

Obecně se také uznává, že doutníky jsou bezpečnější než cigarety, protože obsahují pouze přírodní tabákové listy a k jejich zvlnění se nepoužívá žádný papír. To je opravdu velké plus, protože při kouření doutníků nevstupují do plic produkty spalování papíru nebo hobliny tabáku pochybné kvality. Ale značné množství tabákového dehtu - produkt spalování fermentovaného tabáku - se usazuje v ústech a nosohltanu. Studie prokázaly, že cigaretový kouř není výrazně méně toxický než cigaretový kouř, i když zdroje toxinů se liší.

1200x300 jak často kouřit doutníky

PSYCHOLOGICKÝ VÝZKUM & KOUŘENÍ DOUTNÍKŮ

Stejně jako cigarety jsou i doutníky spojovány s uklidněním a relaxací. Zatímco je však účinku relaxace v cigaretách dosaženo díky účinku nikotinu, tak doutníky lze srovnávat spíše s aromaterapií. Vdechnutí doutníkového kouře nezpomaluje mozková centra, ale pomáhá dosáhnout hluboké relaxace, připomínající příjemný pocit z masáže nebo z návštěvy sauny.  Francouzští vědci také zjistili, že u milovníků doutníků je mnohem méně pravděpodobné, že budou trpět alergiemi, protože látky obsažené v doutníkovém kouři mohou blokovat působení histaminu a předcházet alergickým projevům.

POŽITEK Z KOUŘENÍ DOUTNÍKŮ

Hlavní výhodou doutníků oproti cigaretám je samozřejmě samotný přístup ke kouření. Doutníky se kouří pro potěšení, nikoli ve snaze zapomenout, a žádný skutečný fanoušek Havany nebude kouřit krabici denně. Jeden nebo dva doutníky týdně stačí k relaxaci a příjemnému pocitu. A kouření s takovou frekvencí není schopné způsobit významné poškození zdraví.

Vychutnejte si ty nejexkluzivnější doutníky díky našemu partnerskému e-shopu Dobrutka.eu. Dobrou chuť!

1200x300 které doutníky jsou nejkvalitnější copy